Bezienswaardigheden Groeningen
Kapel: St. Anthoniuskapel, Groeningen
De aan St. Anthonius en St. Nicolaas gewijde kapel heeft een respectabele leeftijd, zij stamt uit de 15e eeuw. De kapel bestaat uit een schip met een smaller koor dat in de 18e eeuw gewijzigd is. Het interieur is gedeeltelijk vernieuwd, met name de banken.
De fa. Petit en Fritsen uit Aarle-Rixtel leverde het kerkbestuur op 13 juli 1846 een kerkklok met een gewicht van "95 halve Nederlandse ponden". Op de klok zijn de volgende namen geplaatst: H. Anthonius Abt (patroon), A. van Welle (pastoor), H.J. Havens en A.H. Stevens (kapelmeesters).
De kruisweg, op doek geschilderd met een gesneden lijst, stamt uit 1910 en werd vervaardigd op aanvraag van pastoor J.A. Smulders.
In de kapel staat het houten beeld van de patroonheilige St. Anthonius aan de linkerzijde van het altaar. Aan de rechterzijde staat het beeld van de patroonheilige van de parochie, de heilige Laurentius.
In het schip links vindt men een stenen beeld van Maria met rechts van haar Jozef. In het midden staat links de Moeder van Smarten en rechts Maria Theresia. Voor het koor staan de houten beelden van St. Anthonius en St. Nicolaas die vervaardigd werden door H. Creemers uit Groeningen zelf. Het hoofdaltaar is van hout in barokke stijl, niet geheel origineel meer, maar daar wordt aan gewerkt.
De gebrandschilderde ramen zijn in 1950 en 1979 gerestaureerd door Rheis Atelier Flos uit Tegelen. Op het koorraam staat een afbeelding van Caecilia. In het schip aan de rechterzijde St. Anthonius en een raam met de afbeelding van Abraham met Isaak. Het raam aan de linkerzijde toont St. Nicolaas en het raam daarnaast beeldt Mozes in de woestijn uit.
Ieder jaar wordt er op de maandag volgend op de naamdag van St. Anthonius (17 januari) de traditionele "Köpkesmert" gehouden. Iedereen heeft kans op een stuk vlees van het varken dat op die middag bij opbod verkocht wordt. De opbrengst is in z'n geheel bestemd voor de kapel.
Kasteel de Voirt
Van het vroegere Kasteel De Voirt (of: De Voort) is tegenwoordig alleen nog maar een deel van de gracht en een schuur te zien. Deze ligt aan de Voortweg in Groeningen.
Maasheggen
Ten oosten van Groeningen, tussen het dorp en de Maas, ligt het natuurgebied de Maasheggen, voornamelijk bestaande uit kleinschalige weilanden, terwijl ten westen van het dorp de Sint-Jansbeek stroomt. De Groeningse Bergen, deel uitmakend van de Maasheggen, is een bebost rivierduin.